vrijdag 7 januari 2011

Naar de opera...

Op woensdag 8 december was het zover, we gingen met z'n allen naar de opera. We kregen de unieke kans om de voorgenerale repetitie te bekijken van Semiramide van Rossini.

Iedereen kwam netjes opgedirkt naar het operagebouw, wat uiteraard leuk was om te zien. De afspraak was om half 2 aan het operagebouw in Antwerpen samenkomen. We mochten echter al in de inkomhal omdat het buiten ijskoud was!
Daar stonden we dan, we waren ongeduldig aan het wachten om de operazaal te mogen betreden. Er werden hier en daar al foto's genomen en er werden controlerende blikken geworpen binnen de groep. De complimentjes waren dan ook rijkelijk aanwezig in de inkomhal.



Er weerklonk een geluid, wat het teken was dat de opera weldra zou starten. Dat was voor iedereen even druk, omdat we ons plots moesten haasten om op tijd binnen te raken. Het was drummen aan de vestiaire, maar iedereen is tijdig binnen geraakt.

Al tijdens de pauze werden er indrukken uitgewisseld, en ook na de opera bleef Semiramide het gespreksonderwerp bij uitstek.

Algemeen waren de meningen ongeveer gelijk... Het was zeker en vast een unieke ervaring, maar zeker niet iets om een hobby van te maken. Bovendien duurde de voorstelling 4uur, wat echt wel te lang is om al die tijd op een harde stoel te zitten. Zo nu en dan waren er enkele elementen binnen de opera ook niet helemaal duidelijk. Tijdens het uitwisselen van meningen en indrukken ontdekte ik steeds nieuwe zaken in verband met de opera. Algemeen ben ik wel alvast héél blij dat ik dit moment heb mogen meemaken!

Bron: allesoverkunst.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten